Πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι πέταξαν πριν από λίγο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 πραγματοποίησε στις 10:40 δύο υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά σε ύψος 24.000 ποδών. Όπως φαίνεται η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι και οι δηλώσεις της κατά της Τουρκική προκλητικότητας είχαν το αποτέλεσμα που θα ήθελε η Ελλάδα αν κρίνουμε από την προκλητική αντίδρασή τους σήμερα.

Πριν τις υπερπτήσεις και μετά την επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν προκλητικά άρθρα, ότι δήθεν το νησί είναι “κατεχόμενο” από την Ελλάδα. Ο Στρατηγός ε.α. και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε στην Τουρκική προκλητικότητα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ τονίζοντας με νόημα: «Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι: “Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Όπως είπε, η σχετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική και είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε αλώβητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ