Παραλήρημα τουρκικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ψέριμο. Όπως φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ειδικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τεράστια σημαία, ενόχλησε πολύ«Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου» γράφει η Hurriyet και προσθέτει ότι «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας». «Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα», γράφει η Αksam.

«Νησί αμφισβητούμενης κυριαρχίας η Ψέριμος»
«Η Ψέριμος είναι ανάμεσα στα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος και κάνει λόγο για «προβοκάτσια Μητσοτάκη». Μάλιστα παρουσιάστρια έφτασε στο σημείο να πει ότι «η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια». Σε σχόλιό της η παρουσιάστρια του Ηaber Global, Σενέμ Τολουάι, ανέφερε: «Μόλις δημοσιεύτηκε αυτή η φωτογραφία, καθώς είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο. Δημοσίευσε πριν από λίγο αυτήν την φωτογραφία. Έγραψε ο ίδιος ‘εκεί που το γαλάζιο της θάλασσας συναντά το γαλάζιο της σημαίας’. Είναι η επίσκεψή του στα νησιά, σε απόσταση 8 μιλίων από την Αλικαρνασσό. Η Ψέριμος, όπως και τα Ίμια σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι υπό την τουρκική κυριαρχία, έτσι δεν είναι;»Η Χαντέ Φιράτ παρουσίασε ακόμα και χάρτη στο CNN Turk με τα νησιά, στα οποία θα πρέπει να κάνουν τουριστικό εμπάργκο οι Τούρκοι πολίτες. Μάλιστα εκτός από τα ελληνικά νησιά, η δημοσιογράφος έδειξε και τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη.

Η παρουσιάστρια έδειχνε τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και είπε: «Ανώτατος αξιωματούχος μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους».

Στη συνέχεια έδειξε χάρτη με τα ελληνικά νησιά στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και είπε «Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατιωκοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ