Ο Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την αμερικανική γραφειοκρατεία – Την ίδια ώρα, τουρκικά στρατεύματα έχουν οργανωθεί στα σύνορα με τη βόρεια Συρία – Οι δυο ηγέτες έκλεισαν ραντεβού για τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον

Τηλεφωνική επικοινωία είχαν το απόγευμα της Κυριακής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συζήτηση που επικεντρώθηκε, όπως ήταν φυσικό, στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της μεταξύ τους συνομιλίας, η πλευρά του Τούρκου προέδρου εξέδωσε, μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας, ανακοίνωση για το περιεχόμενο της.

«Εκτός από τα διμερή ζητήματα που μας απασχολούν, στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζεται στα ανατολικά του Ευφράτη. Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε στον πρόεδρο Τραμπ πως η θεμελίωση της ζώνης αυτής είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων PKK-YPG που δρουν στην περιοχή και για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους Σύριους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» ανέφερε η πλευρά του Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Ερντογάν έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η Τουρκία, η οποία είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τη μάχη της κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει την επανεμφάνιση παρόμοιων προβλημάτων στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ