Ειδικότερα, όπως είπε, ο Χρήστος Σταϊκούρας τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που επλήγησαν από την πανδημία θα φορολογηθούν με βάση το εισόδημα που απέκτησαν το 2020 και όχι τα τεκμήρια διαβίωσης. Πρόκειται για:

Ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί
Εργαζόμενους που είναι σε αναστολή
Εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ»
Ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που εισπράττουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η απαλλαγή, θα είναι ότι δεν έχουν φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων ένα από τα δύο τελευταία χρόνια, δηλαδή είτε το 2019 είτε το 2020.
Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει λίγο μετά το Πάσχα, ενώ το ζήτημα της μη επιβολής του προστίμου 22% για το ύψος των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρωθεί μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης.Η σχετική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει μετά το Πάσχα και θα παραμείνει ανοικτή ακόμα και τον Αύγουστο. Όσον αφορά την καταβολή του φόρου εισοδήματος, θα μπορεί και φέτος να γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο, στα τέλη του ίδιου μήνα θα πρέπει να καταβάλλουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Όσοι από τους φορολογούμενους επιθυμούν να πληρώσουν το φόρο εφάπαξ, τότε θα πρέπει να καταβάλουν το φόρο στα τέλη Ιουλίου κερδίζοντας έκπτωση 3%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ