Η Τουρκία σχεδιάζει νέες γεωτρήσεις και έρευνες σε περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, -σε συνάρτηση με το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη- πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο το ήδη εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας (με τη Λιβύη), οι εταιρείες μας θα ξεκινήσουν έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές που θα δώσουμε σχετική άδεια, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές».

Ο Φατίχ Ντονμέζ υποστήριξε βέβαια ότι πρέπει πρώτα να εγκριθεί η συμφωνία από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών κι έπειτα να ξεκινήσουν οι έρευνες δυτικά της ανατ. Μεσογείου.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι «με το μνημόνιο με τη Λιβύη εμποδίσαμε όσους πήγαν να μας βγάλουν από την εξίσωση και από το παιχνίδι στην ανατ. Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει διεξάγει ήδη 4 γεωτρήσεις και προχωράει και για πέμπτη εστιάζοντας τώρα περισσότερο προς τα νότια της Κύπρου.

Ο Φατίχ Ντονμέζ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα όσο και των ομογενών της Τ/Κ. «Η αποφασιστικότητά μας συνεχίζεται», υπογράμμισε.

Σύντομα η συμφωνία στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ