H νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας – Πρώτη σε ψήφους η Όλγα Μαγγανά, νέα μητέρα από το Λαύριο
Η αυτοδυναμία περνά (και) από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα που επέλεξε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ο οποίος και το επόμενο διάστημα θα επιμείνει, απευθυνόμενος και στους πολίτες και στα κομματικά στελέχη, ότι οι εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική δεν πρέπει να τύχουν “χαλαρής” αντιμετώπισης, καθώς οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν θα είναι κρίσιμοι και για τις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με τον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη. Την κάλπη της απλής αναλογικής στο τέλος της τετραετίας ως την τελική κάλπη. Γιατί εκείνη είναι τελικά που θα κρίνει τους συσχετισμούς οι οποίοι θα επικυρωθούν αργότερα και πιο δυναμικά στη δεύτερη κάλπη. Ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στη ρητορική περί “αυτοδύναμης Ελλάδας” και μιλώντας για την ανάγκη να μην μείνει το “τιμόνι της χώρας μετέωρο”, όπως το έθεσε.

“Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα ότι η Ν.Δ. δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει Ποτάμι. Να ανοιχτούμε σε όλους ναι, αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά, δεν υπάρχει. Και στα δεξιά, δεν χωράει η ακροδεξιά”, είπε ο κ. Σαμαράς, σε μια ομιλία με αρκετές αιχμές και σαφή πρόθεση να εκφράσει τον δεξιό πόλο της ΝΔ.Από το συνέδριο εξελέγη, παράλληλα, και η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με τους συνέδρους να ψηφίζουν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στις κάλπες που είχαν στηθεί. Βασικά χαρακτηριστικά της νέας σύνθεσης του κομματικού οργάνου είναι η ηλικιακή ανανέωση, αλλά και η ισχυρότερη γυναικεία παρουσία. Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Π.Ε. θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

Την πρωτιά στη σταυροδοσία πέτυχε η Όλγα Μαγγανά, νέα μητέρα από το Λαύριο, προερχόμενη από την ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει θητεύσει και ως πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Λαυρίου. Γενικώς, πολλά ήταν οι προερχόμενοι από την ΟΝΝΕΔ που εξελέγησαν, όντας στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων, μεταξύ των οποίων οι: Βασίλης Κατσαρός (πρόεδρος εργαζόμενων ΟΤΕ), Κώστας Μητσόπουλο (πρώην αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Βασίλης Σιαδήμας, Γιώργος Ασημακόπουλος (πρώην υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ), Αχιλλέας Κέλλας, Γιάννης Παπαγεωργίου, Νίκος Δημάκης, Ανδρέας Τσώκος, Αλέξανδρος Μίχας, Νίκος Παπουτσής, Νίκος Κεφαλογιάννης, Θανάσης Ζαμάνης, Απόστολος Μπακόλας, Μανώλης Κασελάκης, Χριστίνα Τσιμιδάκη, Νίκος Λυσιγάκης, Ορσάκη Ρουσσέτου, Κατερίνα Καραβιώτη, Φώτης Λαγός, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Μιχάλης Βώβος, Δημήτρης Σακαρετσάνος, Αλέξανδρος Μανδρίνος Γιάννης Μαρτάτος.

Ακόμα, εξελέγησαν ή επανεξελέγησαν και πολύπειρα κομματικά στελέχη, όπως οι: Μάρθα Σαμαρά, Γιάννης Πολιτόπουλος, Όλγα Βησσαράκη, Σοφία Σουμπάση, Λευτέρης Μωϋσιάδης, Αντωνία Σταυρίδου, Δημήτρης Γιάννης και Ντόρα Πάλλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ