Ο 34χρονος, λοιπόν, αφήνεται ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες, να σημειωθεί, αναμένεται να ασκηθεί νέο κατηγορητήριο στον αστυνομικό, καθώς ο 16χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο και η απόπειρα ανθρωποκτονίας θα αναβαθμιστεί.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην Καμάρα, με βασικό σύνθημα “η δικαιοσύνη γράφεται στους δρόμους”.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, “Όπως στην περίπτωση του Σαμπάνη, Μάγγου, Γρηγορόπουλου, η ελληνική αστυνομία, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύει την αδιάφορη στάση της απέναντι στην ανθρώπινη ζωή….
Η συστηματική υποβάθμιση της ζωής των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων συνεχίζει να εντείνεται μέσω της διάχυσης της κρατικής θανατοπολιτικής μέσα στις φλέβες του κοινωνικού σώματος. Είναι ζήτημα να μη συνηθίσουμε το θάνατο τώρα, πιο πολυ απο ποτέ. Όταν πνίγουν μετανάστες, οι γυναικοκτονίες και οι υποθέσεις βιασμένων γυναικών ολοένα και αυξάνονται, εργάτες σε άθλιες εργασιακές συνθήκες αφήνουν τη τελευταία τους πνοή σε εργοτάξια και σκαλωσιές, καταλήψεις εκκενώνονται, το υποκείμενο πίσω από όλες αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες δεν είναι άλλο παρά ένα ολόκληρο σύστημα που λέγεται κράτος, καπιταλισμος, πατριαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ