Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΥΜΑΘ από ομάδα εργαζομένων στους δήμους ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων.

Τα άτομα έχουν αποκλείσει συμβολικά την πύλη του Διοικητηρίου ενώ θα επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Γιώργος Τσαγκάρης χαρακτήρισε νόμο «σκούπα» το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο ακυρώνει εργασιακά δικαιώματα και παραχωρεί σε ιδιώτες καθαριότητα, πράσινο και ηλεκτροφωτισμό. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα υπάρχει συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση και από πλευράς κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων καθώς και οι διοικήσεις των δήμων θέλω να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στην απεργία ανέφερε ότι υπάρχουν αυξομειώσεις. Όπως είπε δήμοι όπως ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη όπου είναι κλειστό το εργοτάξιο της καθαριότητας και δήμοι που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ