ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΡΓΙΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ,ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ :ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ

Την ικανοποίηση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει τόσο η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων , όσο και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα η Ελληνική Κυβέρνηση.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» , στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για το κρίσιμο αυτό εθνικής σημασίας ζήτημα είπε χαρακτηριστικά:
«Έχει προχωρήσει μια ενταξιακή διαδικασία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Εμείς τασσόμαστε υπέρ αυτής της διαδικασίας όλων των χωρών της περιοχής μας γιατί είναι προς το συμφέρον όλων. Και το δικό μας και της Ευρώπης. Η Ελλάδα ωστόσο δεν θα επιτρέψει να ανοίγουν και να κλείνουν κεφάλαια αυτών των διαπραγματεύσεων χωρίς να ικανοποιούνται τα εθνικά μας συμφέροντα»

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Αλβανία, εξήγησε ο κ Πέτσας αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Για παράδειγμα στην Αλβανία είναι τα περιουσιακά ζητήματα των Ελλήνων και τα θέματα της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή, τα οποία έχουμε θέσει»

Ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος έθεσε και το ζήτημα της μεγάλης Βλάχικης μειονότητας στα Σκόπια για το οποίο ο κ Πέτσας διευκρίνισε: «Όλα τα εθνικά ζητήματα και τα εθνικά μας συμφέροντα θα είναι αυτά που θα κινήσουν τη συζήτηση στο άνοιγμα και το κλείσιμο των ενταξιακών κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των γειτονικών μας χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ , ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ Πέτσας δήλωσε: «Δεν είναι θέμα γεωτρήσεων. Είναι θέμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και θέμα κανόνων καλής γειτονίας. Αυτό το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλο τον κόσμο και τους γείτονές μας»

«Το τρίπτυχο της χώρας μας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι ότι έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ
«Το μεταναστευτικό, είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, αλλά υπάρχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένα σχέδιο που βάζει τα πράγματα σε τάξη. Για όσους δικαιούνται Άσυλο επιταχύνουμε τις διαδικασίες και πηγαίνουν όπου επιθυμούν, όσοι δεν δικαιούνται επιστρέφουν εκεί από όπου προήλθαν. Καθαροί κανόνες σε συνδυασμό με τις κλειστές δομές και τη διεθνοποίηση του προβλήματος το οποίο έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς , είτε αυτό αφορά την ευαίσθητη κατηγορία των ανήλικων , είτε αφορά τα θέματα προκλητικών ενεργειών των γειτόνων, όπου είχαμε μια σθεναρή στάση από όλους τους εταίρους μας στην Ευρώπη στις Καστανιές.»

ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Τις επόμενες άμεσες κινήσεις της Κυβέρνησης για να ανταπεξέλθει η ελληνική κοινωνία στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωναϊού, ανακοίνωσε απαντώντας στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο.
«Έχουμε ένα σχέδιο για τις επόμενες εβδομάδες , τους επόμενους μήνες με το οποίο θα στηρίξουμε την απασχόληση , ώστε να μην υπάρξει απότομη μείωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων, θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας , αλλά και να έχουν ρευστότητα, για να τα βγάλουν πέρα ιδίως το επόμενο διάστημα που αναμένεται μικρότερος τζίρος . Επίσης τις επόμενες ημέρες θα δείτε να αναπτύσσεται ένα ακόμη σχέδιο , ώστε ο τουρισμός και η εστίαση που είναι βασικά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες και τους πρώτους του Φθινοπώρου να στηριχθούν σε τέτοιο επίπεδο , ώστε να μην έχουμε βουτιά στα εισοδήματα και τις προσδοκίες»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ Καλόγηρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και σε νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών λέγοντας: «Στην πρόθεσή μας είναι να έχουμε την αποτύπωση του πραγματικού ληξιπρόθεσμου χρέους , αλλά και έναν τέτοιο τρόπο ρύθμισής των ληξιπρόθεσμων οφειλών , ώστε να δίνουμε ελπίδα στον πολίτη, ότι ένα μικρό μέρος των χρημάτων του θα πηγαίνει στην αποπληρωμή παλαιών βαρών που προέρχονται από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης, αλλά από τα έσοδά που θα εισπράττει στην τρέχουσα κρίση θα μπορεί να αποπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να αφήνει χρήματα στην άκρη για την οικογένειά του, για το νοικοκυριό του, για τα όνειρα της επιχείρησής του»

Αναφερόμενος στη φημολογία για ενδεχόμενη μείωση συντάξεων και μισθών, ο κ Πέτσας, απέκλεισε κατηγορηματικά μια τέτοια περίπτωση, ενώ ξεκαθάρισε πως «στο μυαλό του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει καμία σκέψη για ανασχηματισμό, ή πρόωρες εκλογές»

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ