Μεταναστευτικό πρόβλημα: Κεφαλαιοποίηση της κρίσης που μεθόδευσε στην Ελλάδα, με την προώθηση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά σύνορα επιχειρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος το βράδυ θα έχει στις Βρυξέλλες συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΕ.
Μεταναστευτικό πρόβλημα: Ο Ερντογάν ανήγγειλε χθες ότι θα κάνει «μια συνάντηση αύριο στο Βέλγιο» με την ηγεσία ΕΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση. Πρόσθεσε πως αναμένει να «επιστρέψει από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα». Στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί στις 18:00 [τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας] με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θα συζητήσουν κυρίως για «τα προβλήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιφέρεια και της κρίσης στη Συρία», ανέφερε μέσω Twitter εκπρόσωπος του Μισέλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργό της Κροατίας, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, και του ανέφερε ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στα σύνορά της, τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Επίσης τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν θα εξαλείψει την ευθύνη ευρωπαϊκών χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ