Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στις 17:30 ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο, όπου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και το Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση 50 αστικών λεωφορείων.

«Τον Απρίλιο του 2023 το μετρο της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει κολοβό, θα λειτουργήσει ολόκληρο, και με τον σταθμό Βενιζέλου, που είναι κεντρικός», διαμήνυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του σταθμού, στη Βενιζέλου.

Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο σημείο από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο, και είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του στο εργοτάξιο του σταθμού στη Βενιζέλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπεραμύνθηκε της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, σημειώνοντας πως είναι «η βέλτιστη δυνατή λύση».

«Η απόσπαση και επανατοποθέτηση είναι κάτι που έχει γίνει και στον δίπλα σταθμό, τον σταθμό της Αγίας Σοφίας. Εμείς με αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι προστατεύουμε τα αρχαία” είπε και πρόσθεσε πως “θελουμε και αρχαία και μετρό και χρησιμοποιούμε πρακτικές και λύσεις οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί και στο μετρό στην Αθήνα και σε άλλα πολύ σημαντικά μετρό στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σημείο τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας πως «τότε δεν είχαμε δυνατότητα να επισκεφθούμε γιατί το μόνο που είχε γίνει ήταν η πλάκα. Σήμερα έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης».

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής, τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και πρόσθεσε πως η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη σηματοδοτεί πως κάτι αλλάζει.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο προσφύγων στο ΣτΕ κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου, ο υπουργός σημείωσε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα για προσφυγή, ωστόσο φέρει και το βάρος της ευθύνης της προσφυγής. «Εμείς ελπίζουμε ότι οι διαδικασίες αυτές θα είναι γρήγορες» πρόσθεσε και τόνισε πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στους επόμενους 12 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες και η κατασκευή του σταθμού να πάρει 18 μήνες.

«Πρέπει να αφήσουμε αυτή τη διχόνοια που υπήρχε στην πόλη, να κοιτάξουμε μπροστά. Όλοι οι φορείς βρίσκονται σε σύμφωνη γνώμη για τη λύση που έχουμε προκρίνει και πρέπει η Θεσσαλονίκη επιτέλους να αποκτήσει ένα σύγχρονο μέτρο με απόλυτο σεβασμό στα αρχαία ευρήματα», υπογράμμισε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Είπε επίσης πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικες διαδικασίες για τον φορέα υλοποίησης του μετρό Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ