Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από τη διήμερη επίσκεψή της στις Σέρρες. Χθες μάλιστα εγκαινίασε το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο στο Βαμβακόφυτο Σερρών, που δημιουργήθηκε στο παλιό δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου.
Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμά της στις 11.00 θα επισκεφθεί το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων “Φάρος του Κόσμου”, στις 11.45 τους χώρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λιμάνι, στις 12.30 θα ξεναγηθεί στη φωτογραφική έκθεση για τη “Συνοικία των Εξοχών”, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντησή της με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.Στις 19.00 η κ. Σακελλαροπούλου θα αναγορευθεί σε Επίτιμη Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Η τελετή θα γίνει στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής παρουσία 100 προσκεκλημένων που επιτρέπονται με βάση τα περιοριστικά μέτρα για τον covid.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ που πάρθηκε στις 21/1/2020, μόλις μία μέρα πριν από την εκλογή της από την Βουλή των Ελλήνων ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο πρόσωπο της τιμώμενης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά «όλους εκείνους τους δικαστές, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν με το παράδειγμά τους αλώβητο το κύρος της δικαιοσύνης, αγωνιζόμενοι καθημερινώς για τη βελτίωση της ποιότητας στην απονομή της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ