Έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση εμφανίζεται η κυβέρνηση η οποία, πετώντας το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, καλεί τον αρχηγό της Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να γίνει εφ΄ όλης της ύλης ευρύτερη συζήτηση στη Βουλή τόσο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και όσα κρύβονται πίσω από την αναζωπύρωσή της όσο και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις θέσεις που λαμβάνει σε μείζονα ζητήματα όπως οι χειρισμοί στο Μεταναστευτικό.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί το πρωί της Τρίτης τον επικεφαλής της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου Χρήστο Ράμμο για να παραλάβει επιστολή που ο τελευταίος έστειλε πολλές ώρες αργότερα στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής έδωσε στην κυβέρνηση το έρεισμα για να καταγγείλει μεθόδευση και συμπαιγνία της ηγεσίας της ΑΔΑΕ με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε, στο μεταξύ, ζητήσει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου αμέσως μετά να προαναγγείλει ότι σκοπεύει να αποκαλύψει σήμερα, Τετάρτη, στο Κοινοβούλιο ονόματα με πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Κάνοντας λόγο για «δημοκρατική εκτροπή» που «σε ένα κράτος δικαίου, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός της εκτροπής των υποκλοπών και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή. Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η Δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επικρατήσουν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ