Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Η μεγάλη νεροποντή, με επίκεντρο τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων κινητοποίησε, άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής της τον κυβερνητικό μηχανισμό, καθώς αμφότεροι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πέρασαν την προχθεσινή νύχτα στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που εξελισσόταν από τις αρμόδιες αρχές.

Μόλις το φως της χθεσινής ημέρας επέτρεψε έναν πρώτο απολογισμό των απωλειών, κυρίως των ανθρώπινων, που άφησε πίσω της η φονική πλημμύρα, «εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή» ανέφερε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει σήμερα σύσκεψη με τις αυτοδιοικητικές και τις υπόλοιπες αρχές στη Χαλκίδα, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, αλλά και για να δρομολογηθούν έργα υποδομής και αποκατάστασης στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ