Σκόπια: ‘Ζήτησα από το Μητσοτάκη να βάλει πινακίδες με το Βόρεια Μακεδονία’, λέει ο Πενταρόφσκι
Μπαράζ δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του από την Αθήνα, όπου έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους της χώρας του, ο Στέβο Πενταρόφσκι υποστήριξε ότι έθεσε σε Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη τη πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας ουσιαστικά την ελληνική πλευρά ότι δεν προχωρά με γρήγορα βήματα.
Είπε στους δημοσιογράφου ότι ζήτησε την αντικατάσταση των οδικών πληροφοριακών πινακίδων στην Βόρεια Ελλάδα που αναφέρουν τη χώρα του ως «Σκόπια» ή «ΠΓΔΜ» , με την αναφορά «Βόρεια Μακεδονία» ή με το διεθνές πρόθεμα της χώρας «MKD», όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν είναι αρμόδια η κεντρική κυβέρνηση αλλά οι φορείς της αυτοδιοίκησης, φέρεται να ήταν η απάντηση που πήρε, δείχνοντας τις περιφέρειες κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση και δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Επιπλέον ο Πενταρόφσκι υποστήριξε στους δημοσιογράφους ότι έθεσε και το ζήτημα της κύρωσης των τριών μνημονίων συνεργασίας από την ελληνική Βουλή για να λάβει την απάντηση ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.
Σημείωσε πως ζήτησε να λειτουργήσουν οι επιτροπές για τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία που είχαν ατονήσει λόγω πανδημίας.

Τέλος ενημέρωσε τους συμπατριώτες του πως ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει σε σχέση με τα εμπόδια που βάζει η Βουλγαρία μπλοκάροντας κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων του κράτους των Σκοπίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ