Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν εργατικά συνδικάτα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην αυριανή κινητοποίηση της 2ας Οκτωβρίου κατά του μίνι εργασιακού νομοσχεδίου. Μετ΄εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζόμενων στην απεργία.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 θα ακινητοποιηθεί για ολόκληρο το 24ωρο το Μετρό (γραμμές 2 & 3).

-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00 με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.
Στις κινητοποιήσεις της 4ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) διεκδικώντας «την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ