Την επιτακτική ανάγκη της χρήσης μάσκας από όλους σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε η έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά σε -πρώτη φάση- μόνο τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το, Σάββατο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των σούπερ μάρκετ για όλους, δηλαδή και για εργαζόμενους αλλά και για καταναλωτές.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Άλλωστε τα αυξανόμενα κρούσματα δεν είναι το μόνο που απασχολεί τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι ήταν υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι ακόμη ήπιος στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, πάρθηκε και σε μία περίοδο που οι Έλληνες έχουν χαλαρώσει τη στάση τους απέναντι στον κοροναϊό, όπως αποδείχτηκε άλλωστε και από πολύ πρόσφατη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σύμφωνα με την οποία 4 στους 10 Έλληνες δεν τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως έκανε στο παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ