Οδηγία για το τι θα πρέπει να γίνει με τις αγιογραφίες στην Αγία Σοφία μετά την απόφαση Ερντογάν να την μετατρέψει σε τζαμί εξέδωσε την Τρίτη η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση το εν λόγω θρησκευτικό όργανο ζητά οι αγιογραφίες να είναι καλυμμένες και πιο σκοτεινές κατά τη διάρκεια της προσευχής των μουσουλμάνων «με τα κατάλληλα μέσα».
Μετά τις έντονες αντιδράσεις του ρωσικού λαού του οποίου το θρησκευτικό αίσθημα θίχτηκε, αλλά και ολόκληρου του Ορθοδόξου κόσμου, η Μόσχα άλλαξε στάση έναντι της Τουρκίας και έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση για την απόφαση του Ρ. Τ. Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.
Η ανακοίνωση:

”Λυπούμαστε με τις εξελίξεις. Η απόφαση για το μουσειακό καθεστώς, η οποία υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία του θεμελιωτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1934, επί πολλές δεκαετίες μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε σύμβολο ειρήνης και διαθρησκειακής ομόνοιας, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της ατμόσφαιρας θρησκευτικής ανοχής και διαλόγου μεταξύ των λαών”, αναφέρει στο σχόλιό της η Μ.Ζαχάροβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ