Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνομιλία Μιωνή – Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, χρεώνοντας τη δικογραφία σε εισαγγελέα προκειμένου να τη μελετήσει. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει στα χέρια του το επίμαχο usb που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της εισαγγελικής έρευνας αποτελεί η διακρίβωση αν η συνομιλία των δύο ανδρών είναι νόμιμη ή παράνομη, καθώς η καταγραφή της έγινε μεν στην Κύπρο, η χρήση της όμως έγινε στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ειδικά νομικά θέματα, όπως υποστηρίζουν δικαστικοί κύκλοι. Δεύτερο ζητούμενο που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι η γνησιότητα του υλικού, δεδομένου ότι ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι η τηλεφωνική συνομιλία του με τον Μιωνή έχει υποστεί επεξεργασία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Κώστα Σπυρόπουλο.Ο φάκελος που διαβιβάστηκε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία (usb), περιέχει το συνοδευτικό έγγραφο του κ.Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παππά.

Η διαβίβαση του υλικού από την ειδική επιτροπή της Βουλής έγινε σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από την ηχητική συνομιλία-ντοκουμέντο που προσκόμισε στη Βουλή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής για τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τόνισε ότι δεν επιβαρύνεται σε καμία περίπτωση η θέση του πελάτη του, αντιθέτως, «η συνομιλία αθωώνει απόλυτα και τους εισαγγελείς διαφθοράς και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Υποστήριξε μάλιστα πως ένα-δυο μέλη της Προανακριτικής επιτροπής παραποιούν αυτά που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος και τα διαδίδουν στα ΜΜΕ. «Γίνεται κατασκευή στα ΜΜΕ επί μήνες», είπε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό το λόγο, ο ίδιος ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρη η συνομιλία και όχι κομμάτια αυτής, έτσι ώστε να λάμψει η αλήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ