Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης για τους χειρισμούς που έγιναν στην περίπτωση του 53χρονου από την Κοζάνη ο οποίος του covid-19, μετά την επείγουσα μεταφορά του σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στο flashtv της Κοζάνης ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης Δημήτρης Ντέντης, ο 53χρονος πήγε αρχικά, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες προστασίας, καθώς ο ασθενής εξετάστηκε σε ειδικό χώρο, εκτός του κτηρίου. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, συνομίλησαν με τους γιατρούς του ΕΟΔΥ οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντέντη, έκριναν ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τον covid-19.

Στη συνέχεια ο 53χρονος μετέβη με ταξί, συνοδευόμενος από τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης για περαιτέρω έλεγχο. Εκεί αντιμετωπίστηκε ως ένα κοινό κρούσμα, μετά και την εκτίμηση από τον ΕΟΔΥ. Στον 53χρονο έγινε ακτινογραφία, στη συνέχεια αξονική τομογραφία και ακολούθως νοσηλεύτηκε σε θάλαμο της Παθολογικής κλινικής και αργότερα σε ειδικό θάλαμο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ο ασθενής πέρασε από όλα αυτά τα μέρη χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

«Κανονικά θα έπρεπε να πάει στο ‘Μποδοσάκειο’ νοσοκομείο Πτολεμαΐδας που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19», αναφέρει ο κ. Ντούντης. Τελικά, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης η αναπνευστική λειτουργία του 53χρονου επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για το λόγο αυτό κρίθηκε η επείγουσα μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ όπου και τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν φορέας του covid-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ