Πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Υπάρχει γενική ανάκληση αδειών και εξόδων σε όλο το στράτευμα, ενώ αυτή την ώρα διεξάγονται συσκέψεις επί συσκέψεων μεταξύ των ανώτερων κλιμακίων των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας…

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ναύσταθμο του Ακσάζ συνεχίζουν να αποπλέουν πολεμικά πλοία. 17 έχουν βγει από το ναύσταθμο μέχρι στιγμής. Στον εναέριο χώρο του Καστελόριζου γίνονται σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους να χουν κάνει και υπερπτήσεις.
Οπως μεταδίδουν κυπριακά Μέσα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα κινηθούν τα τουρκικά πλοία. Στο ΓΕΕΘΑ εξετάζουν τρία σενάρια: ΝΑ κινηθούν προς την Κύπρο, προς το Αιγαίο και προς την Αίγυπτο. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως κινηθούν προς Αίγυπτο μετά και την χθεσινή απόφαση του κοινοβουλίου της Αιγύπτου να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ