Ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα». Πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων σε ανήλικους, ιδίως μετά την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων δια ζώσης. Επιβράδυνση των ρυθμών εμβολιασμού των ενηλίκων. Φόβος για νέα, ακόμη πιο επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη του κοροναϊού.

Επί μέρους, συνδυαστικά ή και όλες μαζί, ανάλογα τη χώρα, οι παραπάνω παράμετροι οδηγούν ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις στην επέκταση του εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της Covid-19 και σε μικρότερες ηλικίες.Ενδεικτικά, στην Αυστραλία (όπου έχει αρχίσει ο εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών) πρόσφατη επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι -βάσει νεότερων εκτιμήσεων, υπολογιστικών μοντέλων και του ισχύοντος «μικτού» εμβολιαστικού προγράμματος- η συλλογική ανοσία θα πρέπει να θεωρείται απίθανη, εάν δεν εμβολιαστούν και τα παιδιά από 5 ετών και άνω.Προς το παρόν, στις περισσότερες χώρες που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό ανηλίκων, οι δόσεις χορηγούνται σε παιδιά έως 12 ετών.

Γίνεται, ωστόσο, με διαφορετικές προσεγγίσεις και ταχύτητες, ακόμη και εντός των κόλπων της Ε.Ε., όπου ο δρόμος για τον εμβολιασμό παιδιών έως 12 ετών έχει ανοίξει από τον περασμένο Μάιο.

Αφότου, δηλαδή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή κατηγορία 12-15 ετών και, ένα μήνα αργότερα, του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους 12-17 ετών.

Στις ΗΠΑ, όπου μέχρι στιγμής ισχύει το ίδιο κατώτατο ηλικιακό όριο, υπήρξε ήδη η πρώτη εντολή υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στο Λος Άντζελες, για τους μαθητές από 12 ετών και άνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ