Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει με επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ώστε να γίνονται απρόσκοπτα οι μετακινήσεις από χώρα σε χώρα.

Σημειώνεται πως η ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) βλέπει θετικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού «διότι και αυτή αντιλαμβάνεται πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή των ταξιδιωτών αν καταφέρουμε να έχουμε ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού, κοινό σε πρώτη φάση για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες» είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί ηγέτες της ΕΕ σημειώνουν πως είναι νωρίς για μια τέτοια συζήτηση, καθώς τώρα η προσοχή όλων πρέπει να είναι στραμμένη στον εμβολιασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group, είχε τονίσει ότι στόχος του με την πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι να διχάσει τους Ευρωπαίους, αλλά να τυποποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ζητείται απ΄όσους ταξιδεύουν κάποιο αποδεικτικό, είτε είναι πιστοποιητικό, είτε αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό», υπογραμμίζοντας ότι στόχος της πρότασης είναι να διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση και τα ταξίδια.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ