Για απόδειξη εμβολιασμού έκανε λόγο ξανά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά από ερώτηση που του έγινε. Παράλληλα έκανε λόγο για την “πιο δύσκολη άσκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, ακόμα και για χώρες όπως η Αγγλία.

“Είμαστε στην αρχή του τέλους για να υπερβούμε όλοι μαζί την πανδημία” επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο όποιος εμβολιάζεται κι αυτός σήμερα στον Ευαγγελισμό. Όπως τόνισε, είναι “νίκη της επιστήμης το εμβόλιο, η δημιουργία πολλαπλών εμβολίων σε χρονικό διάστημα ρεκόρ”.

Στον Ευαγγελισμό έλαβε τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μακριά από τις κάμερες όπως εξ αρχής είχε ζητήσει. Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ.Αλέξη Τσίπρας δεν θέλησε να υπάρχουν κάμερες κατά την διαδικασία του εμβολιασμού του παρά μόνον φωτογραφίες ενώ μετά τον εμβολιασμό του έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά την αποχώρησή του.
Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 4 Ιανουαρίου με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το εμβόλιο για τον ιό θα λάβουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστεύσης και Ασύλου.
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι είναι ακόμη νωρία ωστε να έχουμε σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Ο κ. Βατόπουλος ερωτηθείς σχετικά για το άνοιγμα των σχολείων, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν την άλλη εβδομάδα, προκειμένου να εκτιμήσουν τα δεδομένα πιο προσεκτικά. Από την πλευρά της η γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Κέντρων Υγείας Βαρβάρα Ανεμοδουρά επανέλαβε με τη σειρά της πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται πιστά από τους πολίτες τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας ότι για να δημιουργηθεί ανοσία χρειάζεται ένα μεγάλο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ