Μεταξύ 1,36 έως 1,38 ευρώ ανά λίτρο από 1,16 πέρσι θα ξεκινήσει να διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο κάνει πρεμιέρα στην αγορά με έξτρα επιδότηση κατά 60 ευρώ τον τόνο από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο όμιλος Helleniq Energy, σε μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς και των καταναλωτών, αποφάσισε να χορηγήσει έκπτωση στις εταιρείες εμπορίας που θα ανέλθει σε 6 λεπτά ανά λίτρο (7,5 λεπτά με ΦΠΑ) για όλο τον Οκτώβριο.Έτσι ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα έκανε πρεμιέρα στην τιμή του 1,44 ευρώ έως 1,46 ευρώ το λίτρο, με την έκπτωση που δίνουν τα ΕΛΠΕ ο καταναλωτής θα αγοράσει για όλο το μήνα πετρέλαιο με κόστος 1,36 με 1,38 ευρώ το λίτρο.

Μαζί με τις πρόσθετες επιδοτήσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το φυσικό αέριο. Το τελευταίο διατίθεται στην τιμή των 0,11 ευρώ η κιλοβατώρα, με βάση τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν προχθές από τους προμηθευτές μαζί με την επιδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας (0,9 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ