Παρέμβαση για τα fake news – Έρευνες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με στόχο να παταχθεί η εκμετάλλευση αρνητών του κορωνοϊού και του εμβολίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει άμεσα την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και το κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Είναι ενδεικτικό πως επιτήδειοι έχουν ορίσει και συγκεκριμένες χρεώσεις και ποινές για συγκεκριμένες περιπτώσεις «παράβασης» καθήκοντος από δημοσίους υπαλλήλους και υγειονομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν δικαστικούς επιμελητές προκειμένου οι ίδιοι να επιδίδουν τα εξώδικα ή τις μηνύσεις προς του δημόσιους υπαλλήλους ή τους υγειονομικούς. Και μάλιστα αναφέρονται σε κάποια ποσά από 20-40 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μεγαλύτερο ποσό 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ψάξει σε ιστολόγια, ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ που αναμεταδίδουν και προτρέπουν τους πολίτες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες είτε προς τους υγειονομικούς είτε προς δασκάλους, καθηγητές προκειμένου να αποτρέψουν είτε τον εμβολιασμό είτε ακόμα και τη χρήση της μάσκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ