Εντολή να παρουσιαστούν σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ έχουν τα 360 στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ώστε να παραλάβουν τα φύλλα πορείας τους και να αναλάβουν τα καθήκοντα τους.

Οι 260 από αυτούς θα πρέπει να παρουσιαστούν σε τοπικά τμήματα της Αθήνας, που βρίσκονται περιμετρικά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και της Πολυτεχνειούπολης, ενώ οι υπόλοιποι 100 θα παρουσιαστούν σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τις περιπολίες τους στο ΑΠΘ.

Πριν από λίγες οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην Κομοτηνή.Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα οι ένοπλοι αστυνομικοί που θα συνοδεύουν τις ΟΠΠΙ, θα προέρχονται από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα πιάσουν δουλειά μόνο όταν τοποθετηθούν τα τουρνικέ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στόχος είναι από τον Οκτώβριο τα τέσσερα μεγάλα πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να είναι σε θέση να υποστηρίξουν το σχέδιο για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Για τον λόγο αυτό προβλέπεται να τοποθετηθούν μαγνητικές πύλες στις εισόδους, αλλά και κάμερες, και να λειτουργήσουν τα ειδικά κέντρα επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ