Προειδοποίηση ισχυρής αντίδρασης απηύθυνε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στην κυβέρνηση της Τουρκίας στην περίπτωση που οξύνει τις προκλήσεις και επιχειρήσει να υλοποιήσει τα σχέδια για έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα τηρήσει στάση απλού παρατηρητή και πως αν χρειαστεί «θα δείξουμε τα δόντια μας».

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό το δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή χωρίς ωστόσο να επεκταθεί καθώς δήλωσε ότι δεν είναι ο «καθ’ ύλην αρμόδιος».

Νωρίτερα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι η Αγκυρα απεργάζεται σχέδια πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει πιο εντατικά την εξωτερική της πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ