Με 23 ψήφους υπέρ πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020. 12 κατά και 4 λευκά από την αντιπολίτευση.

«Μας αρέσει η διοίκηση να τρέχει, να προχωρεί με γοργό βηματισμό» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς μέσα στο πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός κύκλος τόσο ενημέρωσης για όλα τα θέματα όσο και προετοιμασίας του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Ο Κ. Ζέρβας έκανε λόγο για ρεαλιστικές παραδοχές και έναν προϋπολογισμό που αντικατοπτρίζει προτεραιότητες. Μίλησε για έναν εφαρμόσιμο οδικό χάρτη για την ανάταξη της πόλης. Σημείωσε πως οι δημότες θα αισθανθούν τον δήμο τους καθώς ο κορμός του προϋπολογισμού είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και οι παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά.

«Το ύψος του φετινού προϋπολογισμού ανέρχεται σε 411,8εκ. ευρώ ενισχυμένος σε απόλυτα νούμερα κατά 5,41% , συνολικά κατά 21.000.000€ συγκριτικά με πέρσι» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το ύψος της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών, συνολικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχεται στα 79.000.000€, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας. «Χαιρόμαστε που πλέον δεν υπάρχει εργαζόμενος σε καθεστώς ομηρίας, καθώς η ιστορία με συμβασιούχους έχει ολοκληρωθεί και γνωρίζουμε πολύ καλά τον ακριβή αριθμό τους. Μπορούμε να στηριχθούμε στο βασικό μας εφόδιο και όπλο που είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του δήμου» πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε εκ νέου στην απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 12.5% ενώ έκανε ειδική αναφορά στις αποφάσεις της διοίκησης για την συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής, στα κονδύλια για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα βάζοντας ως κεντρικό στόχο την διεύρυνση πηγών χρηματοδότησης και τον σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ