Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι για να ξεκινήσει μια σταδιακή άρση μέτρων θα πρέπει «να δούμε να αναστρέφεται η τάση (των κρουσμάτων). Σε αυτή τη φάση είναι ήπια ανοδική, σε κάποιες περιοχές όχι τόσο ήπια, ή στάσιμη. Οταν δούμε να γίνεται καθοδική θα είναι ώρα να δούμε τα επόμενα βήματα». Ερωτηθείς αν μπορεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς, ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε με απόλυτους αριθμούς, καθώς παίζουν ρόλο και τα τεστ.

Προς άρση μέτρων για το λιανεμπόριο στις 15 ή 22 Μαρτίου
Τη στιγμή που οι καταστηματάρχες εκφράζουν φόβους για «επιδημία» λουκέτων, οι επιστήμονες έχουν ήδη εισηγηθεί κατά του ανοίγματος του λιανεμπορίου πριν την Καθαρά Δευτέρα. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ωστόσο, είπε ότι είναι πιθανό το άνοιγμα μετά την Καθαρά Δευτέρα (15 Μαρτίου) «ή να χρειαστεί μια εβδομάδα επιπλέον (22 Μαρτίου)».

Ερωτηθείς για το σχέδιο ανοίγματος των καταστημάτων με φυσική παρουσία καταναλωτών και με το νέο SMS που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε:

«Στο λιανεμπόριο το πρόβλημα δεν είναι το τί γίνεται μέσα στο κατάστημα. Δηλαδή το να πάει κάποιος που φορά μάσκα και να αγοράσει ένα είδος υπόδησης ή ένδυσης, με την αναλογία του ενός ανθρώπου ανά κάθε 15 τ.μ. ή 25 τ.μ. Το πρόβλημα είναι στις εικόνες συνωστισμού στην αγορά. Δηλαδή σε αυτό που βλέπουμε στους εμπορικούς δρόμους, στις ώρες αιχμής. Εκεί έγκειται η ανησυχία. Εκτιμούμε ότι το νέο SMS θα βοηθήσει σε αυτό».Το μεγάλο ερώτημα αφορά το αν το Πάσχα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις και οι οικογενειακές συναθροίσεις.
Έχω προβλέψει ότι θα κάνουμε κανονικό Πάσχα από τις 11 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το κύμα δεν αργήσαμε, κινηθήκαμε γρήγορα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Θα έχουμε τιθασεύσει το κύμα μέχρι το Πάσχα»
Στον ίδιο τόνο τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «θα έχουμε τιθασεύει αυτό το κύμα μέχρι το Πάσχα. Θα έχουμε εμβολιάσει άλλο ένα 15-20% μέχρι τότε. Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με προσοχή, με τα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των μέτρων».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ