Δημόσια συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο συριακός στρατός εισήλθε στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

«Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μάνμπιτζ», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει από την πόλη Μάνμπιτζ τους Κούρδους μαχητές και όσους τους υποστηρίζουν, εγκαθιστώντας εκεί Άραβες, έπειτα από την αποτυχία μιας συμφωνίας με την Ουάσιγκτον πέρυσι που προέβλεπε την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών.

«Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα μπούμε στη Μάνμπιτζ μέχρι ν’ αδειάσει. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εκείνης, οι Άραβες, και οι φυλές που είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες θα πάνε εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ