Ομάδα του ΠΟΥ στην Κίνα – Ηταν η νυχτερίδα ο αρχικός ξενιστής του κορωνοϊού; – Ποιο ήταν το ενδιάμεσο ζώο που οδήγησε στη μόλυνση των ανθρώπων;

Περισσότερο από έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊόυ, αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί στην Κίνα για να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.

Η επίσκεψη 10 ειδικών του ΠΟΥ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το κινεζικό καθεστώς, το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την πανδημία που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων δεν έχει διευκρινιστεί, με τον ΠΟΥ να αναφέρει απλώς ότι θα πραγματοποιηθεί «την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου».

Αν και έχει καταφέρει να εξαλείψει σχεδόν εντελώς την επιδημία Covid-19 στο έδαφός του, το Πεκίνο δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να το κατηγορεί τακτικά ότι άφησε να εξαπλωθεί στον πλανήτη «ο κινέζικος ιός», δηλαδή ότι τον άφησαν να διαρρεύσει από ένα εργαστήριο στην Γουχάν, την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός στα τέλη του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ