Το Πεκίνο άνοιξε ξανά ένα κέντρο μαζικής απομόνωσης καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα της Covid-19 στην πόλη. Το νοσοκομείο Xiaotangshan Fangcai, το οποίο διαθέτει τουλάχιστον 1.200 κρεβάτια και εγκαταστάσεις για μαζικά τεστ άνοιξε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της επιδημίας Sars το 2003 και χρησιμοποιήθηκε ξανά στις αρχές του 2020 για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

Η επαναλειτουργία του δείχνει τις εντατικές προσπάθειες της κινεζικής πρωτεύουσας να διαχειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων χωρίς να μπει σε lockdown ολόκληρη η πόλη. Την Τετάρτη, η Κίνα ανέφερε 5.489 κρούσματα.

Οι περισσότεροι ασθενείς (4.982) αναφέρθηκαν στη Σανγκάη, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας εκτεταμένες καταγγελίες και διαμαρτυρίες για τις ελλείψεις τροφίμων και αυθαιρεσία απο τις αρχές. Το Πεκίνο ανέφερε 46 συμπτωματικά κρούσματα και πέντε ασυμπτωματικά την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της επιδημίας Όμικρον σε περίπου 400.Η Σανγκάη θα παραμείνει υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, καθώς νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί (5/5) έδειξαν 34 νέα κρούσματα σε περιοχές που δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αναπληρωτής υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, είπε σε μια συνάντηση τοπικών αξιωματούχων ότι οι κρυφές αλυσίδες μετάδοσης εξακολουθούν να είναι «ο εχθρός εντός των τειχών», καθώς η εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας δίνει μάχη με την επιδημία επιβάλλοντας γενικό lockdown από την 1η Απριλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ