Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μεγάλο ζήτημα των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά το ΚΑΣ συνεδριάζει για να αλλάξει για τρίτη φορά μια δική του απόφαση καθώς την πρώτη φορά είχε αποφασίσει την απόσπαση και επανατοποθέτηση, λίγα χρόνια μετά άλλαξε απόφαση και υποστήριξε τα αρχαία να παραμείνουν in situ και τώρα καλείτε να αλλάξει ξανά απόφαση σύμφωνα με τις επιταγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την αναγκαιότητα που εκφράζουν οι φορείς της πόλης για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το πολύπαθο έργο.

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε εν μέσω εντάσεων και ενστάσεων δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι αυτή την ώρα καθώς ακόμα συζητείται η έκθεση της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό για το σχέδιο απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Ακολούθως αναμένεται να κάνουν παρεμβάσεις τόσο οι εκπρόσωποι των αρχαιολόγων, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Κίνηση Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομίας καθώς και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εκπρόσωποι επιμελητηρίων κλπ.

Άνθρωποι που παρακολουθούν την διαδικασία υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα βγει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα λόγω της διάθεσης του ΚΑΣ να δώσει άμεσα λύση που θα ξεμπλοκάρει ξανά το έργο και θα δώσει το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των εργασιών που έχουν βαλτώσει από την αλλαγή της κυβέρνησης και έπειτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ