Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέθεσε σύμβαση 354 εκατομμυρίων δολαρίων στην Phlow Corp με έδρα τις ΗΠΑ, για την παρασκευή φαρμάκων που δοκιμάζονται ή χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς και ορισμένα φάρμακα που είναι σε έλλειψη. Το τετραετές συμβόλαιο, με επιπλέον 458 εκατομμύρια δολάρια που περιλαμβάνονται ως option, είναι μια κίνηση της κυβέρνησης ώστε να μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από ξένες χώρες και να υποστηρίξει την αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων.Η Phlow Corp με έδρα τη Βιρτζίνια είχε αρχίσει να παρασκευάζει φαρμακευτικά συστατικά και τελικές μορφές δοσολογίας για πάνω από δώδεκα φάρμακα απαραίτητα για τη θεραπεία ασθενών σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Πολλά από αυτά τα φάρμακα είναι σε έλλειψη και στο παρελθόν εισάγονταν από άλλες χώρες, δήλωσε η ιδιωτική εταιρεία. Η Ινδία και η Κίνα αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειονότητα προμηθευτών δραστικών φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.«Για πολύ καιρό, βασιστήκαμε στην αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού του εξωτερικού για τα πιο σημαντικά φάρμακα και τα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την εθνική ασφάλεια της Αμερικής», δήλωσε ο Peter Navarro, του Λευκού Οίκου.

Η χρηματοδότηση επέτρεψε αμέσως στη Phlow να παραδώσει στο αμερικανικό στρατηγικό εθνικό απόθεμα περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια δόσεις πέντε βασικών γενόσημων φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, ανέφερε.

Η Phlow θα συνεργαστεί με οντότητες του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνουν τις Civica Rx, Ampac Fine Chemicals και το Medicines for All Institute για την παρασκευή των φαρμάκων.

Όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα της Phlow θα κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ