Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από συνέντευξη του στο τουρκικό δίκτυο TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα, τόνισε ότι η ««Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα για αυτές τις ενέργειες της διεθνώς» και υπογράμμισε ότι η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

«Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα. Αυτό είναι που τους τρελαίνει», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να ανοίξει τον διάλογο με την Ελλάδα πριν σημειώσει ότι «πάντα τον έκλειναν».

«Εμείς θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ότι «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».

Τέλος συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ