Για τα όσα βίωσε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο 29χρονος Αλέξανδρος. Μίλησε, επίσης, τόσο για τη στήριξη του κόσμου μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο όσο για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησαν να γράφουν πρόστιμα σε οικογένειες που κάθονταν σε παγκάκια και τότε ήταν που ο ίδιος πήγε να διαμαρτυρηθεί.

«Πήγαμε να δείξουμε αλληλεγγύη προς την οικογένεια και να κάνουμε μια δημόσια διαμαρτυρία ότι δεν γίνεται να κόβονται πρόστιμα σε ανθρώπους που απλά κάθονται σε παγκάκια. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την καραντίνα και τα ψυχολογικά βάρη του εγκλεισμού».

Όπως λέει ο 29χρονος, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός αντιλήφθηκε πως μια κοπέλα βιντεοσκοπούσε με το κινητό της. «Της όρμησε, της είπε να το σβήσει με απειλές. Δημιουργήθηκε ένταση, έσπρωξαν δύο ακόμα άτομα που έπεσαν κάτω. Τους ρωτούσαμε «γιατί τα κάνετε αυτά; Σήκω φύγε ρε» μας απαντούσαν.

Στη συνέχεια, περιγράφει τον ξυλοδαρμό του. «Άρχισαν να με βαράνε με κλοτσιές σε όλο το σώμα. Έχω μώλωπες, εκδορές, παντού», λέει και σημειώνει πώς «αποκορύφωμα της βίας ήταν όταν τον χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο γκλοπ το οποίο γύρισαν ανάποδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου».

Για τη στήριξη του κόσμου είπε: «Εγώ κατάλαβα στη ΓΑΔΑ το απόγευμα τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις. Το καταλάβαμε από τη στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν ”εδώ υπάρχουν βίντεο…”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν, δεν θα περνούσε».

Για τον κ. Κυρανάκη είπε: «Επιχειρούν να αλλάξουν την κουβέντα από το ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ένστολοι στις γειτονιές οι οποίοι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χτυπήσουν οποιονδήποτε που μπορεί να τους αντιμηλήσει. Δεν ήμουν ποτέ μέλος καμίας πολιτικής συλλογικότητας, οργάνωσης, κόμματος ή ομάδας. Ο Κυρανάκης μετά την κατακραυγή προσπαθούν τώρα όπως όπως να “απανθρωποποιήσουν” τους συλληφθέντες και όσους χτυπηθήκαμε, ότι δεν είμαστε άνθρωποι σαν και εσάς».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ