Για τον λόγο αυτό όσοι επιλέξουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι εξακολουθώντας έτσι να πιέζουν το σύστημα Υγείας, καθώς αφενός νοσούν πιο βαριά και αφετέρου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, θα είναι και εκείνοι που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πόσο θα πληρώσουν μέσα σε ένα χρόνο οι ανεμβολίαστοι
Όποιος πολίτης λοιπόν άνω των 60 ετών μείνει ανεμβολίαστος για το 2022 θα πρέπει να πληρώσει διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ, μιας και το πρόστιμο είναι 100 ευρώ για κάθε μήνα.

Στο κόστος αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα rapid test που πλέον οι ανεμβολίαστοι ανεξαρτήτως ηλικίας υποχρεούνται να κάνουν για όλες τις δραστηριότητες τους εκτός από την είσοδό τους σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.Οι εργαζόμενοι δε άνω των 60 ετών ξεκινούν από τα 2.160 ευρώ το χρόνο ως βάση, καθώς υποχρεούνται να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να γίνουν δεκτοί στον χώρο εργασίας τους, τα οποία και ανέρχονται στα 80 ευρώ τον μήνα.

Με απλά λόγια λοιπόν ένας ανεμβολίαστος πολίτης άνω των 60 ετών θα πρέπει να δώσει για το 2022 τουλάχιστον 1.200 ευρώ στο κράτος για αυτήν του την επιλογή, ενώ ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος τουλάχιστον 2.160 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ