Απαγορεύεται από την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 εγκαθίσταται στον συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων, με τη συμμετοχή υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και του ΕΟΔΥ σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση η οποία και θα ελέγχεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τη διεύθυνση που έχει δηλώσει στο PLF, το οποίο είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει οποιοσδήποτε μπει στη χώρα.
Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου 2020. Το όριο αφορά τόσο στο χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
Θα πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του COVID-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών μηχανικών πρακτικών.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πλοία ανεξαρτήτως πυκνότητας επιβατών και απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίου.
Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Την έντονη ανησυχία των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020, σε έκτακτη ενημέρωση μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία του κορονοϊού, την πρώτη μετά από 70 ημέρες, κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, αναμένεται νέο τηλεοπτικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η παρουσία μου δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος, κρούω κόκκινο καμπανάκι», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας επίσης ότι όλοι, ακόμα και οι νεότερες ηλικίες, κινδυνεύουν από τον ιό, και τόνισε ότι χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή από όλους.
«Δεν ήρθα για να επαναλάβω κανένα μήνυμα προς όλους εσάς. Γνωρίζετε πολύ καλά τι είναι σωστή συμπεριφορά και το αποδείξατε. Γνωρίζετε πολύ καλά τι είναι προστασία των ευπαθών ομάδων. Το αποδείξατε. Το ζήσαμε. Βιώσαμε τους καρπούς αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας. Η Δημόσια Υγεία θα συνεχίσει την στρατηγική του αυξημένου ελέγχου», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο και κάλεσε όλους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα «ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, γνωστούς και άγνωστους, τους ανθρώπους που είναι στον περίγυρό μας. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μην λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε. Εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ