Μ. Θεοδωρίδου: Με Pfizer η τρίτη δόση του εμβολίου

«Στην παρούσα φάση το εμβόλιο που θα δίνεται ως τρίτη δόση θα της Pfizer», τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κα Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως «για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της J&J, είμαστε σε αναμονή των συστάσεων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα είναι ή με MRNA ή με το ίδιο εμβόλιο της J&J».

«Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης».

Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής στο Ισραήλ έχουν χορηγηθεί 2,8 εκατ. αναμνηστικής δόσης σε ηλικίες από 12 ετών και άνω. Η πλειονότητα σε άτομα ηλικίας 60 και άνω. «Γενικά οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν οι συνήθεις απλές- πόνος, ερυθρότητα και χαρακτηρίζονται ως ηπιότερες από αυτές της πρώτης και δεύτερης δόσης. Η μόνη εκδήλωση που φαίνεται ότι είναι συχνότερη, είναι η διόγκωση η σύστοιχη με το σημείο του εμβολιασμού, του μασχαλιαίου λεμφαδένα».

Η κα Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή για τις εγκύους και κατά την κύηση και κατά τον θηλασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ