Ερντογάν: Πλήρης υποστήριξη στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Ερντογάν, είπε: «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία μας προσφέρει πλήρη υποστήριξη για την Ουκρανία. Αλλά πρέπει να το δείξουμε αυτό με ένα όραμα ειρήνης και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την ανθρώπινη τραγωδία το συντομότερο δυνατό. Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης δημιούργησε μια ευκαιρία για όραμα για το μέλλον. Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην κήρυξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός».
Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα F-16 της Τουρκίας
Κάλεσμα να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο ο εκσυγχρονισμός των F-16 της Τουρκίας αλλά και η πώληση επιπλέον αεροσκαφών, απηύθυνε μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Σε ερώτηση για την Τουρκία και τις συζητήσεις του με τον Ερντογάν, ο Μπάιντεν ανέφερε:

«Του είπα [σ.σ. του Ερντογάν] αυτό που του είπα τον Δεκέμβριο. Πρέπει να πουλήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας. Το αντίθετο δεν είναι προς το συμφέρον μας. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πουληθούν, αλλά χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου, σκέφτομαι ότι θα την πάρουμε κι αυτήν».

Σημειώνεται πάντως ότι οι δύο άνδρες δεν συζήτησαν επίσημα για το εν λόγω θέμα κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ