Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, τον Μάιο του 2021, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε από τη FIFA τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Mundial, κερδίζοντας τη μάχη από την ΕΡΤ.Το τίμημα της κλειστής διαδικασίας υποβολής των προσφορών, που υποβλήθηκαν σε δύο γύρους, φαίνεται πως ξεπέρασε τα 12,5 εκατ. ευρώ.Η ΕΡΤ ήταν γνωστό πως θα κατέθετε πρόταση άνω των 10 εκατ. ευρώ, καθώς το 2017 είχε εξασφαλίσει, με επιμονή του αείμνηστου Βασίλη Κωστόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου ΕΡΤ, τα δικαιώματα του Mundial του 2018, το οποίο έγινε στη Ρωσία, έναντι ποσού 9,8 εκατ. ευρώ. Και τότε η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε επικρίνει την επιλογή αυτή.

Τον Μάιο του 2021 η ΕΡΤ κατέβηκε με πρόθεση να κερδίσει τα δικαιώματα εκ νέου, άλλη ήδη από το 2017 ο ΑΝΤ1 είχε δείξει τις διαθέσεις του.Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, στον δεύτερο γύρο, τον Μάιο του 2021, έκανε υψηλότερη προσφορά από την ΕΡΤ και κέρδισε τα δικαιώματα, ενώ ήταν γνωστό πως δεν διέθετε το εύρος των συχνοτήτων και των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ERΤFlix).

Ωστόσο, αντ΄αυτού παρουσίασε την επιλογή της streaming υπηρεσίας και η FIFA αρχικά έβαλε το όριο των 100.000 συνδρομητών για τον ΑΝΤ1+, οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ