Μονοκλωνικά αντισώματα: Ένα ακόμη «όπλο» ενάντια στην Covid-19 προστίθεται από σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία θα χορηγούνται σε ασθενείς που λόγω σοβαρών ασθενειών δεν κατάφεραν να αναπτύξουν ανοσία μέσω του εμβολιασμού.Η επιλογή γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, στην οποία γιατροί από όλη την Ελλάδα καταθέτουν σχετικές αιτήσεις για ένταξη στη συγκεκριμένη θεραπεία όσων ασθενών πληρούν τα κριτήρια.

Προτεραιότητα έχουν ασθενείς με διαγνωσμένη -με μοριακό PCR τεστ- νόσο Covid, που είναι άνω των 12 ετών και ανήκουν στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων, μεταμοσχευμένων και ασθενών που κάνουν χημειοθεραπεία λόγω νεοπλασιών του αίματος ή συμπαγών οργάνων. Επίσης, έχει προστεθεί και η ομάδα των εγκύων στο 3ο τρίμηνο κύησης.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα -που είναι επί της ουσίας τεχνητά αντισώματα- χορηγούνται ενδοφλεβίως στον οργανισμό των ασθενών αυτών, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη διάγνωση και πριν αναπτύξουν ισχυρά συμπτώματα, με σκοπό να τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν τον ιό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ