Μήνυμα ότι «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας των πολιτών», έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του νέου κύματος πανδημίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Είναι μεγάλη μου χαρά να σας απευθύνομαι σήμερα, με αφορμή το 15ο ετήσιο Greek Roadshow. Φυσικά αυτό δεν είναι το συνηθισμένο πλαίσιο, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Αλλά, παρά αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που βλέπουμε μπροστά μας.

Πρωταρχικός στόχος μας, ως κυβέρνηση, είναι η προστασία της υγείας των πολιτών. Σε αυτό το μέτωπο θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κατατάσσεται στην 111η θέση στον αριθμό των θανάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό. Όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, η χώρα μας κατέγραψε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων Covid τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ως απάντηση, η κυβέρνηση έλαβε πρόσθετα μέτρα, εντείνοντας τους περιορισμούς όπου χρειαζόταν. Έως τώρα η πορεία μας είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς στρέφουμε το βλέμμα προς την άνοιξη, οπότε περιμένουμε την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα μας παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα και προβλεψιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ