Στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες του κορονοϊού προσαρμόζεται η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και αύριο Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ακυρωθεί, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί για τη ΔΕΘ, φέτος διοργανώνεται το Thessaloniki Helexpo Forum. Το τελετουργικό δεν προβλέπει ούτε συνωστισμό κρατικών αξιωματούχων ούτε μετακίνηση όλων των υπουργών και των βουλευτών, όπως γινόταν μέχρι και το 2019.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει:

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών (κατά 2 με 3 μονάδες)
Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης (έως 50%)
Παράταση μειωμένης προκαταβολής φόρου
Μείωση ΕΝΦΙΑ (έως 10%)
Ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων (προσωπικό, εξοπλισμοί).
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα κάνει τον απολογισμό του ενός έτους στη διακυβέρνηση της χώρας. Η ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει σε ακροατήριο 50 ατόμων, ακολουθώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις συγκεντρώσεις. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται μόνο οι υπουργοί που σχετίζονται άμεσα με θέματα οικονομίας και ανάπτυξης και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Η αίθουσα στο Βελλίδειο θα είναι κι αυτή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του περιορισμένου ακροατηρίου, ενώ η ομιλία θα έχει μικρότερη διάρκεια. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Θεσσαλονίκη ζούσε ημέρες γιορτής. Φέτος η εικόνα που παρουσιάζει η συμπρωτεύουσα, είναι εντελώς διαφορετική.Η παρατήρηση σε δημοσιογράφο για τη μάσκα
Λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός του (καθώς επέστρεψε στις 4.30 τα ξημερώματα από την Αζαξιό όπου πραγματοποιήθηκε η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη), ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020, χωρίς να συμμετάσχει όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο στο πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος. Στο πάνελ που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει, τον εκπροσώπησαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομο χαιρετισμό με παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, χωρίς να παραλείψει να κάνει παρατήρηση σε κάποιους από αυτούς καθώς δε φορούσαν μάσκα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραμένει το ίδιο. Το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις 10:00 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στις 13:00 συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

«Υποδοχή» του πρωθυπουργού με μπαράζ διαδηλώσεων
Ραντεβού στους δρόμους δίνουν για άλλη μια χρονιά εργατικά συνδικάτα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, κινήσεις πολιτών και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο το απόγευμα θα λάβουν χώρα αρκετές συγκεντρώσεις. Ειδικότερα, κάλεσμα για συγκεντρώσεις και πορείες έχουν απευθύνει η ΑΔΕΔΥ και η ΕΔΟΘ, το ΠΑΜΕ για τα κυβερνητικά μέτρα καθώς κινήσεις πολιτών ενάντια σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα lock down και χρήση μάσκας. Παράλληλα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και άτομα του ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις:

18.00 Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ στο άγαλμα Βενιζέλου
18.30 Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ
18.00 Συγκέντρωση ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα
19.00 Συγκέντρωση Ελληνικός Λαός στην πλατεία του Λευκού Πύργου
Νωρίτερα έχουν προγραμματιστεί αρκετές προσυγκεντρώσεις σε αρκετά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Τον χορό των διαδηλώσεων άνοιξαν το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν να σωθεί ο ΕΣΥ. Κρατούν ακόμα μαύρα μπαλόνια που αναγράφουν τα αιτήματα τους όπως «Ενιαίος Κλάδος» και «Μονιμοποίηση Εκτάκτων» αλλά και χρυσό μπαλόνι που γράφει «ΒΑΕ» εννοώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησαν την «πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & ΕΚΑΒ» λίγο μετά τις 8:30 από το “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο, ενώ θα διέλθουν από κεντρικά νοσοκομεία της πόλης και θα καταλήξουν στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει «έκκληση στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους καταστηματάρχες του κέντρου της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν απορρίμματα κατά το επόμενο τριήμερο. «Από το βράδυ της Πέμπτης συνεργεία της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Καθαριότητας απομακρύνουν κάδους απορριμμάτων από την περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ιωνος Δραγούμη. Η επανατοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου».

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ