«Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πράγματι δυναμική για συνεργασία όλων των πλευρών της περιοχής και ταυτόχρονα η Σύνοδος αυτή χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC) στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

«Η ευαίσθητη αυτή περιφέρεια από ζώνη έντονων αντιθέσεων πρέπει να εξελιχθεί σε περίοδο δημιουργικών συνθέσεων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «κοινή επιδίωξη είναι η ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης των πηγών και η ανακούφιση των πολιτών από τις ανατιμήσεις».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το 2033 πρέπει να είναι χρονιά ορόσημο για ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. «Είναι φιλόδοξος, αλλά και ρεαλιστικός στόχος», επεσήμανε. «Πριν από 30 χρόνια η Δύση υποδέχθηκε όσα κράτη είχαν αποκοπεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κύκλος αυτός μπορεί να συμπληρωθεί σε μια περιοχή που ήταν πυριτιδαποθήκη Ευρώπης σε ζώνη ειρήνης και ευημερίας», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ