Πέρα από κάθε όριο έχει ξεφύγει η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια αφού αυτή τη στιγμή όσο απίστευτο και αν ακούγεται φιλοξενούνται στον καταυλισμό συνολικά 18.290 άτομα!

Πρόκειται για μία εφιαλτική εξέλιξη αφού αυτή την εβδομάδα καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή με χωρητικότητα μόλις 3.000 ατόμων.Οι αριθμοί αυτοί απεικονίζουν τους αλματώδεις ρυθμούς διόγκωσης του προβλήματος στο νησί της Λέσβου αφού στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 φιλοξενούνταν στη Μόρια 12.503 άτομα ενώ οι μετανάστες και πρόσφυγες, που διέμεναν στη δομή στις 8 Οκτωβρίου ήταν συνολικά 13.060 και στις 23 Οκτωβρίου 14.150. Δηλαδή σε διάστημα 2 μηνών αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5.300 άτομα.

Η αύξηση αυτή καταγράφεται την ώρα, που εξελίσσεται η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά προς την ενδοχώρα δημιουργώντας μία εξίσωση, η οποία ως άγνωστο Χ έχει τον αριθμό των αφίξεων ακυρώνοντας ουσιαστικά, έως τώρα τουλάχιστον, το μέτρο της αποσυμφόρησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως και μετά τις μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα ο εκτιμώμενος αριθμός των φιλοξενούμενων στη Μόρια είναι της τάξης των 17.016 ατόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ