Μετακινήσεις από δήμο σε δήμο: Ανοίγουν από τη Μεγάλη Πέμπτη – SMS και για το πασχαλινό τραπέζι
Τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από τα επόμενα εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19. Συγκεκριμένα, όπως είπε, επιτρέπονται από την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.
Οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν μηνύματα για τις μετακινήσεις τους μέχρι τις 15 Μαΐου, οπότε και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.
Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Διανύουμε μια διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα για δεύτερη χρονιά. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες στις Εκκλησίες μας, με την τήρηση όμως μέτρων, που στόχο έχουν να προστατεύσουν εμάς αλλά ιδιαίτερα τους γύρω μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν φέτος το Πάσχα:

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.Ειδικά για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ