Παγκόσμιο συναγερμό έχει σημάνει η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική. Πρόκειται για μία παραλλαγή η οποία έχει τουλάχιστον 32 μεταλλάξεις και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως έχει μια βασική διαφορά από το αρχικό στέλεχος, στο οποίο βασίστηκαν όλα τα εμβόλια.Μάλιστα, η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε μέτρα, ώστε η μετάλλαξη της Μποτσουάνα (όπως έχει γίνει γνωστή) να μην εξαπλωθεί στη χώρα. Σημειώνεται πως πριν από ένα χρόνο περίπου οι βρετανοί επιστήμονες ήταν οι πρώτοι που είχαν προειδοποιήσει για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού – η οποία σήμερα καλπάζει σε όλη την Ευρώπη – και την υψηλή μεταδοτικότητά της.

Την Παρασκευή (26.11.2021) οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα συνεδριάσουν εκτάκτως εξαιτίας της νέας μετάλλαξης κορονοϊού. Ο ΠΟΥ θα συζητήσει για τη νέα αφρικανική μετάλλαξη και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στα εμβόλια και στις ήδη υπάρχουσες θεραπείες κατά του κορονοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε η επικεφαλής επιδημιολόγος για τον κορονοϊό του ΠΟΥ, Μαρία Βαν Κερκόβε κατά τη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρουμε πολλά ακόμα για το νέο στέλεχος. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το νέο στέλεχος έχει πολλές μεταλλάξεις. Και όταν έχεις τόσες μεταλλάξεις, μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πως συμπεριφέρεται ο ιός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ