Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις στην Ελλάδα οικογενειών από το Αφγανιστάν καταγράφονται για το 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών που αναλύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε και στην Ελλάδα έφτασαν το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου 6.586 Αφγανοί, 3.755 Σύροι και 3.069 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Παράλληλα καταγράφεται, όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, και αύξηση στους ασυνόδευτους ανηλίκους η εθνικότητα για την πλειονότητα των οποίων είναι αφγανική. Σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότερα απο 4.500 ασυνόδευτα παιδιά με το 93,6% αυτών να είναι αγόρια ενώ αύξηση σημειώνεται και στο ποσοστό αυτών των παιδιών που είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Η γενικη εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο που δείχνουν ότι το 39% όσων έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια ήταν Αφγανοί, το 15% ήταν Σύροι και το 9% Κογκολέζοι ενώ έχουν καταγραφεί και αφίξεις Ιρακινών και Παλαιστινίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ